The client of this large garden behind a double-fronted Victorian house wanted spaces for the children to play as well as exciting planting. The raised patio leads from the new extension, designed by Edward Williams Architects, and the Purbeck stone gives a contemporary feel to this area. Once down in the garden the design aims to create secret places and paths for the children. The lawn has been kept intentionally small and there is space for layers of planting as well as a seating area to catch the sun. The contemporary feel of the design is maintained with the introduction of a Cor-ten wall and planter. The client and designer worked together to design the raised den and used branches from a fallen apple tree in the construction. 

Photos show the garden in its first year before planting has had time to mature.